بوسيدن نوزاد

ازدواج,خانواده ,سرگرمي

سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰۳

بوسيدن نوزاد


بوسيدن نوزاد، فوايد و ضررهاي بوسيدن نوزاد

افراد به خصوص والدين بعد از اين نوزادشان به دنيا مي آيد به طور غريزي دوست دارند او را در آغوش بكشند، نوازش كنند و ببوسند، اما براي بسياري از پدر و مادر ها اين سوال به وجود مي آيد كه امكان دارد بوسيدن نوزاد ضررهايي براي او داشته باشد؟ آيا اين كار در فرايند رشد كودك تاثير دارد و به او كمك مي كند؟

متخصصين كودك برقراري رابطه عاطفي صميمانه با نوزاد از طريق اعمالي مانند نوازش كردن، بوسيدن براي رشد هيجاني او لازم و ضروري مي دانند اما با اين بايد نكات بهداشتي رعايت شود تا سلامت نوزاد حفظ شود، در غير اين صورت احتمال دارد مضرات بوسيدن بيشتر از فوايد آن باشد.

اگر به دنبال اطلاعات بيشتري در اين زمينه هستيد بايد به مطالعه اين مقاله بپردازيد تا در مورد فوايد و ضررهاي بوسيدن اطلاعات لازم را به دست آوريد.

بوسيدن نوزاد

بوسيدن يك نوع نوازش لمسي مي باشد و نوزادي كه متولد مي شود آنقدر دوست داشتني مي باش كه اطرافيان تمايل دارند او را ببوسند، به دليل اين كه نوزاد از حساسيت بالايي برخوردار است بايد تاثيرات مثبت و منفي اين نوع نوازش ها را بدانيم.

بوسيدن بر روي جسم و روح نوزاد تاثيرات بسيار عميقي مي گذارد و اين تاثيرات مي تواند موقتي، عميق يا طولاني مدت باشد در ادامه اين مقاله فوايد كوتاه مدت و بلند مدت بوسيدن در ابعاد جسماني و رواني را بيان مي كنيم.

فوايد كوتاه مدت

بوسيدن اگر به صورت لمس كوتاه مدت نوزاد، همراه با در آغوش كشيدن او باشد مي تواند باعث كاهش سطح هورمون استرس كودك شود و زماني كه كودك بعد از بوسيدن ذوق زده مي شود و خنده لحظه اي دارد نشان از احساس شادي و رضايت او مي باشد و در اين حالت دوپامين ( انتقال دهنده عصبي شادي) در بدن نوزاد افزايش مي يابد.

بر اساس تحقيقات پزشكي به اثبات رسيده است كه بوسيدن نوزاد باعث ارتباط عاطفي عميقي با او مي شود كه به تقويت دستگاه ايمني بدن نوزاد كمك مي كند و باعث مي شود بدن وي در برابر بيماري ها مقاوم تر شد و نسبت به نوزاداني كه از چنين امكاني بهره مند نيستند سيستم ايمني قوي تري دارند.

فوايد بلند مدت

بوسيدن در دراز مدت باعث رشد هوش هيجاني نوزاد مي شود، هوش هيجاني به معني درك احساسات و ابراز همدلي با ديگران مي باشد و به صورت اكتسابي به فرد منتقل داده مي شود و وراثت سهم بسيار كمي در اين قضيه دارد.

بنابراين اطرافيان مي توانند با ابراز كردن احساسات خود به كودك سهم به سزايي در رشد و پرورش هوش هيجاني او داشته باشند، هم چنين نوزاداني كه مورد نوازش لمسي قرار گرفته اند در بزرگسالي به عارضه هايي كه كودكان بي سرپرست و بد سرپرست دچار مي شوند مبتلا نمي شوند.

براي مثال نداشتن تجربه لمسي مانند نوازش شدن و بوسيده شدن بر روي دلبستگي كودك اثر مي گذارد و مي تواند نحوه برقراري ارتباط كودك با ديگران را تحت تاثير قرار دهد و مشكلات بسياري را براي كودك به همراه داشته باشد.

ميزان نياز نوزاد به بوسيده شدن

ميزان نياز به بوسيده شدن در نوزادان مختلف متفاوت مي باشد و اين كه كودك به چه ميزان به بوسيده شدن نياز دارد براي هر نوزاد تفاوت مي كند، هر فرد به خصوص پدر و مادر به صورت غريزي متوجه مي شوند كه در كجا زياده روي كرده اند و در كجا كم گذاشته اند ولي آنچه در بوسيدن ونوازش كردن مهم است متناسب بودن اين عمل با نياز كودك مي باشد كه بايد به درستي تنظيم شود.

در بسياري از اوقات به خاطر علايق خودمان و تخليه شدن احساساتمان كودك را مي بوسيم و اصلا در نظر نمي گيريم كه فرزندمان چه احساسي دارد در حالي كه بايد بر اساس نيازش او را ببوسيم.

بهتر است بوسيدن به مقداري باشد كه كودك احساس رضايت و آرامش داشته باشد و نسبت به بوسيدن و نوازش رغبت نشان دهد در صورتي كه فرزند بي قراري كند و نوازش و بوسيدن تاثيري در آرام كردن او نداشته باشد در اين هنگام بايد نياز هاي او را شناسايي كنيد و از روش هاي ديگري براي آرام كردن دلبندتان استفاده كنيد.

منبع : بوسيدن نوزاد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.