دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۰۳

مراحل طلاق توافقي | كاملترين مراحل با توضيحات

 

براي طي مراحل طلاق چه بايد كرد؟

مراحل طلاق توافقي به چه صورت مي باشد؟ تصميم گيري براي جدايي و طلاق يكي از حساس ترين موقعيت هايي مي باشد كه زوجين با آن رو برو مي شوند، فرآيند طلاق يك پرسه طولاني مي باشد و به خاطر تنش هاي زوجين و عدم سازش نهايي زن و مرد به وجود مي آيد و در طي مراحل طلاق عاطفي، دادخواست طلاق، حضور مرتب در دادگاه و جدايي كامل صورت مي گيرد. طلاق توافقي يكي از انواع طلاق مي باشد كه در طي آن زوجين براي آخرين بار در تمام مراحل طلاق توافقي و رسيدگي به پرونده به تفاهم مي رسند و هم چنين در مورد موضوعاتي مانند مهريه، نفقه، حضانت فرزندان و غيره به توافق رسيده اند و در دادگاه حاضر مي شوند.

در ادامه اين مقاله به بررسي مراحل طلاق توافقي مي پردازيم و به طور خلاصه آن ها را مرور مي كنيم.

طلاق توافقي زن و مرد

طلاق توافقي در فضايي منطقي بين زوجين به وجود مي آيد و زن و مرد بدون هيچ ناراحتي و با احترام از يكديگر جدا مي شوند، در طلاق توافقي حقوق مادي و معنوي زن و مرد حفظ مي شود و در عمل سعي مي شود تا شرايط طلاق آسان شود و آسيب هاي آن براي هر دو نفر كاسته شود.

در صورتي كه طرفين طلاق، تمايل داشته باشند تا مفاد قرارداد ضمن عقد بازنگري شود، امكان توافق مجدد وجود دارد و توافق بر سر حداقل حقوق اساسي و تغيير مفاد قرارداد ضمن عقد در اين مرحله از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.

در صورتي كه دو طرف موافقت نامه شان را اعلام كنند اين موافقت نامه همراه با دادخواست طلاق از سوي مرد يا زن كه داراي حق طلاق مي باشند به دادگاه ارائه مي شود و بقيه اقدامات طلاق توافقي صورت مي گيرد.

مزاياي طلاق توافقي چيست؟

  1. اجتناب از صرف هزينه و وقت زياد در فرايندهاي حقوقي و قانوني
  2. حفظ احترام و كرامت زن و مرد
  3. كاهش يافتن صدمات روحي و اجتماعي
  4. امكان تحقق درصد نامناسبي از مطالبات زن و مرد در زمان كوتاه
  5. داشتن بار مثبت همراه با يادگيري مهارت احترام و انتخاب عاقلانه در زوجين

مشكلات و محدوديت هاي طلاق توافقي

زماني كه مسئله طلاق توافقي مطرح مي شود لزوم و اجبار براي حضور در دادگاه از طرفين سلب مي شود و اين به اين معني است كه طرفين براي حضور در دادگاه بايد با يكديگر به توافق برسند به عنوان مثال در شرايطي كه شوهر از آمدن به دادگاه سر باز بزند در اين حالت مراحل طلاق توافقي به وضعيتي طولاني مدت و مشكل ساز تبدلي خواهد شد، البته براي حل اين مشكل راه حلي وجود دارد و شما مي توانيد زمان ثبت دادخواست طلاق خود الزام حضور به دادگاه را در تعهدات دو طرف ذكر نماييد تا در ادامه روند طلاق با مشكلي رو به رو نشويد.

مراحل طلاق توافقي به چه صورت است؟

فرآيند طلاق توافقي به صورت مراحل زير مي باشد كه در ادامه به بررسي آن مي پردازيم:

  1. توافق زوجين بر سر موضوعات مشترك اساسي

زماني كه زوجين مي خواهند به صورت توافقي از يكديگر جدا شوند در واقع مي پذيرند كه در مورد موضوعات مادي و غيرمادي مهم زندگي مانند نفقه، مهريه، حضانت فرزندان، قرار ملاقات با فرزند و غيره به توافق برسند.

  1. مراحل طلاق توافقي، دادخواست طلاق توافقي

زماني كه با همسرتان به توافق رسيديد بايد توافق به صورت رسمي در دفاتر خدمات قضايي، محضر يا دادگاه به صورت رسمي نيز ثبت شود هم چنين مي تواند مشروح توافقات خود را به وكيل منتقل كنيد تا خود او ديگر مراحل قانوني را طي كند مداركي كه در اين مراحل لازم است شامل اصل عقدنامه يا رونوشت آن، شناسنامه و كپي كارت ملي مي باشد.

  1. معرفي داوراني به دادگاه

در اين مرحله دادگاه از زوجين مي خواهند تا از طرف خانواده و آشنايان كه مورد اعتمادشان مي باشد داوراني را معرفي كنند، در صورتي كه از سوي زوجين داوري معرفي نشود، دادگاه خود داوراني را انتخاب مي كند و شرايط انتخاب داوران بايد به ترتيب زير باشد.

  • مسلمان باشد
  • متاهل باشد
  • حداقل ۴۰ سال باشد
  • معتمد باشد
  • تا حدودي در جريان زندگي و مشكلات زوجين باشد.
  1. مراحل طلاق توافقي، حضور در واحد مشاوره دادگاه

در اين مرحله از سوي دادگاه تاريخي تعيين مي شود كه زوجين بايد در جلسات مشاوره شركت كنند در جلسات مشاوره ضمن جويا شدن و بررسي دلايل طلاق اموري كه زوجين با يكديگر به توافق رسيده اند شامل مهريه، نحوه پرداخت آن، نفقه، جهيزيه و غيره به صورت مكتوب در مي آيد.

موارد نوشته شده بايد توسط شما و همسرتان و يا وكلا به امضا مي رسد البته در مورد اين موضوعات قاضي با زوجين صحبت مي كند و پس از آن كه راي نهايي صادر شد هر يك از طرفين مي نويسند كه اعتراضي در مورد اين موضوعات ندارند.

بايد توجه داشته باشيد كه در همه موارد طلاق به جز طلاق توافقي، زوجين براي حل اختلاف و داوري ارجاع داده مي شوند اما در اين سبك از طلاق تنها بايد با استفاده از سامانه تصميم براي گرفتن وقت مشاوره روانشناسي اقدام كنند.

  1. ثبت نهايي طلاق

گرفتن نوبت براي طلاق توافقي نسبت به ساير انواع طلاق كوتاه تر مي باشد و زماني كه نوبت ثبت طلاق از سوي دادگاه مشخص شد لازم است به يكي از دفاتر رسمي ثبت طلاق مراجعه كنيد تا آخرين مرحله طلاق توافقي انجام شود البته در اين مرحله مي تواند وكيل تان به نيابت از شما حضور داشته باشد تا طلاق صورت گيرد.

منبع : مراحل طلاق توافقي | كاملترين مراحل با توضيحات

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.