آرشیو دی ماه 1399

ازدواج,خانواده ,سرگرمي

دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۰۳

افسردگي در مردان | درمان و جلوگيري از سكته قلبي

 

افسردگي در مردان يك بيماري شايع رواني است كه باعث تغيير در خلق و خو، احساس مداوم غم و اندوه، عدم علاقه يا لذت مي شود و مي تواند نحوه تفكر و عملكرد فرد را تحت تأثير قرار دهد. افسردگي مي تواند در زندگي روزمره افراد تداخل ايجاد كند و بر سلامت جسماني، روابط با افراد ديگر و كار آن ها تأثير منفي بگذارد. 

بيش تر اوقات تصور مي شود كه زنان بيش تر از مردان درگير افسردگي مي شوند، با اين حال نبايد از افسردگي مردان غافل شد. اين اختلال بسيار جدي بوده و امروزه شامل 9٪ از مردان مي شود. 

 

علائم افسردگي در مردان

ممكن است علائم و تاثيرات افسردگي در مردان كمي متفاوت از زنان باشد. اين موضوع مي تواند تشخيص افسردگي را در مردان دشوار سازد. در اينجا برخي از علائم عاطفي كه نشان دهنده افسردگي در مردان است ذكر شده است:

  • احساس غم و اندوه
  • تحريك پذيري
  • عصبانيت
  • پرخاشگري
  • احساس بي ارزشي
  • احساس نااميدي
  • از دست دادن تمركز بر فعاليت هاي روزمره
  • فكر به خودكشي يا خود زني

مردان به احتمال زياد علائم رفتاري خاصي را نيز نشان مي دهند. اين علائم عبارتند از:  

  • مصرف بيش از حد الكل 
  • اقدام به خودكشي 
  • بيش از حد كار كردن 
  • رفتار بي پروا
  • تغييرات اخلاقي

افسردگي همچنين ممكن است علائم جسماني به همراه داشته باشد، برخي از اين موارد عبارتند از: 

  • سردرد
  • درد جسماني در ساير قسمت هاي بدن
  • كاهش وزن
  • بيخوابي
  • بيش از حد خوابيدن  
  • از دست دادن اشتها
  • كاهش ميل جنسي

همان طور كه در مقالات ديگر ذكر شد، علائم افسردگي از فردي به فرد ديگر متفاوت است و نه تنها سلامت رواني ، بلكه سلامت جسماني فرد را نيز تحت تأثير قرار مي دهد.

 در حالي كه يك نفر ممكن است فقط احساس غم و اندوه و نااميدي داشته باشد، ديگري مي تواند كاهش وزن چشم گير را تجربه كرده يا بي خواب و خسته شود.

 اگر فرد تصميم به درمان نگيرد اين علائم نيز به مرور تشديد مي شوند. بدون درمان مناسب، علائم افسردگي مي تواند هفته ها، ماه ها يا حتي سال ها ادامه يابد.

 

تشخيص افسردگي در مردان

 افسردگي در مردان كم تر به درستي تشخيص داده مي شود. اين مشكل به چند دليل به وجود مي آيد، اولين دليل آن اين است كه تصور مي شود افسردگي يك بيماري زنانه است و مردان درگير آن نمي شوند، دليل ديگر آن اين است كه مردان به دلايل مختلف كه بيش تر از فرهنگ غلط ناشي مي شود احساسات خود را مخفي مي كنند و آن را در غالب پرخاشگري و خشونت بروز مي دهند. 

مطالعه ات انجام شده در سال 2013 در مورد تفاوت بين افسردگي زنان و مردان نشان داده است كه مردان بيشتر از زنان دچار خشم و پرخاشگري مي شوند. همچنين مردان بيشتر احتمال دارد كه براي فرار از افسردگي به مصرف مواد يا الكل پناه ببرند.

فشارهاي اجتماعي و فرهنگي براي مردان عامل مهمي در پنهان كردن افسردگي مردان است. 

مردان اغلب اذعان نمي كنند كه به افسردگي مبتلا شده اند زيرا آن ها معتقدند كه اين كار مردانگي آن ها را زير سوال مي برد.

اين تأخير در تشخيص افسردگي مردان مي تواند نتايج مهلكي در پي داشته باشد. يكي از شديدترين علائم اين افسردگي افكار خودكشي است. شواهد حاكي از آن است كه مردان نسبت به زنان بيشتر دست به خودكشي مي زنند. 

علل افسردگي در مردان

علل خاصي براي افسردگي وجود ندارد با اين حال، تحقيقات نشان مي دهد كه برخي از عوامل احتمال ايجاد افسردگي را افزايش مي دهند:

عوامل استرس زاي محيطي: برخي از تجربيات زندگي ممكن است افسردگي را در مردان تحريك كند. به عنوان مثال، از دست دادن شغل يا مرگ يكي از عزيزان ممكن است در شرايط خاص باعث ايجاد افسردگي شود.

ژنتيك : مرداني كه سابقه خانوادگي افسردگي دارند، بيشتر دچار اين بيماري مي شوند.

ساير شرايط پزشكي: بيماري هاي نگران كننده مانند ام اس يا سرطان ممكن است باعث افزايش افسردگي در مردان شود. داشتن سابقه ساير بيماري هاي رواني نيز ممكن است احتمال ابتلا به اين بيماري را افزايش دهد.

دارو : اثر جانبي برخي از داروها مانند كورتيكواستروئيدها، داروهاي آنتيكولينرژيك، و بنزوديازپين مي توانند باعث تشديد افسردگي شود.

افسردگي در مردان

انواع افسردگي مردان

علاوه بر اين كه علائم افسردگي در زنان و مردان متفاوت است، خود افسردگي نيز انواع مختلفي دارد كه شامل موارد زير مي شود:

  • اختلال عاطفي فصلي

 اين افسردگي به فصل هاي سال بستگي دارد. افراد مبتلا به اين نوع افسردگي به طور معمول علائم افسردگي را در ماه هاي سرد سال كه نور خورشيد كمتر است، تجربه مي كنند. با گرم شدن هوا و طولاني شدن روز علائم افسردگي از بين مي رود.

  • اختلال افسردگي مداوم

 اين نوع افسردگي پايدار بوده و فرد حداقل علائم افسردگي را به مدت دو سال تجربه مي كند البته اين علائم معمولا شديد نيستند.

  • افسردگي سايكوتيك

 اين افسردگي با علائم روانپريشي و توهم يا هذيان همراه است. اين افراد تماس با واقعيت را از دست مي دهند و حتي ممكن است تصور كنند كه مي توانند افكار ديگران را نيز بشنوند يا اتفاقات را پيشبيني كنند. 

برخي از اين افراد تصور مي كنند توسط شيطان تسخير شده اند و حتي ممكن است دست به خودكشي بزنند. از علائم بارز اين افسردگي اين است كه نمي توان با اين افراد صحبت كرد زيرا منطقي پشت گفتارشان نيست و حرف هاي بيهوده مي زنند.

 

منبع : افسردگي در مردان | درمان و جلوگيري از سكته قلبي

۹ تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسي

دعوا بخشي از ارتباط است. اين به اين علت است كه دو فرد كاملا يكسان نيستند، شما ديدگاه يكساني نسبت به جهان نخواهيد داشت. به همين دليل است كه ما زوج هاي متفاوت زيادي ميبينيم و بر همين اساس هم تكنيك هاي مشاوره ازدواج متفاوتي وجود دارند.

مشاوره زوج ها، در صورتي كه دعواي بين زوجين به يك تهديد جدي براي رابطه تبديل مي شود، ابزار مهمي است. وجود دعواهاي گهگاه احتمالا در رابطه بلامانع است اما اگر اين دعوا كم كم به كل زمان رابطه تسري پيدا مي كنند، اين منبعي از استرس و ناخوشايندي خواهد بود.

اينكه در رابطه هميشه از دعوا پرهيز شود ، تقريبا غير ممكن است چرا كه دو فرد دقيقا مثل هم نيستند، بنابراين يادگيري اين كه چگونه با اين دعواها بايد مواجهه كرد، بخش جدايي ناپذير از يك رابطه سالم است.

ارتباطات عملكردي منجر به درك بهتري بين شما و فرد مقابلتان است و ادراك اين نكته ي كليدي براي رابطه و پيوند موفق لازم است. معرفي گونه هاي مختلف از مشاوره و درمان به شما كمك مي كند تا بدانيد كدام نوع از مشاوره ازدواج براي شما بهتر است.

۱٫ روش گاتمن

روش مشاوره زوجين گاتمن سابقه اي بيش از سه دهه پژوهش و تمرين در مجموعه هاي كلينيكي با بيش از ۳ هزار زوج مورد بررسي دارد. روش گاتمن از تكنيك هاي مشاوره زوجين براي افزايش احساس، نزديكي و احترام استفاده مي كند. اين تكنيك ها به شما كمك مي كنند تا زماني كه حس مي كنيد در يك تگنا قرار گرفته ايد، دعوا و مشاجره را حل كنيد.

شما و فرد مقابلتان ياد مي گيريد تا همديگر را درك كرده و بفهميد و در مورد مسائل و مشكلات با آرامش به بحث بپردازيد. روش گاتمن در مشاوره زوج ها، نشان مي دهد كه چگونه نقشه هاي عشق را بسازيد كه به شما كمك مي كند تا با به نقشه درآوردن نگراني ها، استرس ها، تفريحات، اميدها و تاريخچه ي او، در مورد دنياي روانشناختي فرد مقابلتان ياد بگيريد.

علاقه و تحسين با توصيف احترام و تقدير از همديگر تقويت مي شود. اين روشي از مشاوره زوجين است كه به شما اجازه مي دهد تا نيازهاي خود را بيان كنيد و بر مديريت دعوا بيش از حل دعوا تاكيد دارد. شما و فرد مقابلتان ياد مي گيريد كه صادقانه در مورد انگيزه ها و اعتقاداتتان صحبت كنبد.

صداقت و تعهد در يك رابطه بلند مدت و مادام العمر در اين شيوه تقويت مي شوند.

9 تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسي

۲٫ روايت درماني

يكي از تكنيك هاي مشاوره زوجين، روايت درماني است، كه به دنبال جدا كردن مساله از فرد با استخراج مسائل مد نظر است.

درمانگر از شما خواهد خواست كه مسائل و مشكلات خود را بصورت روايي تعريف كنيد و سپس به شما كمك خواهد كرد كه بخش هاي منفي از داستان را بازنويسي كنيد.

با مشخص شدن مساله اي كه خود فرد تشخيص نمي دهد اما چيزي است كه فرد با آن درگير مي باشد، شما ديد جديدي به موقعيت خود خواهيد داشت. روايت درماني به شما كمك مي كند تا به مساله از زواياي مختلف نگاه كنيد:

زاويه فرهنگي،

سياسي و اجتماعي.

با بيان مسائل منفي در يك شيوه روايي،

شما در داستان زندگي خود نقش پويايي خواهيد داشت.

اين پويايي قابليت تغيير داستان را دارد. روايت درماني به شما كمك مي كند تا گذشته را كشف كرده و بخش هاي منفي را روشن سازيد در حالي كه اگر اين رخ نميداد مخفي باقي مي ماندند. با كشف مفاهيم و رفتارها، شما به بينشي از حقايق دست خواهيد يافت كه شما و فرد مقابلتان را دچار مشكل مي كرده اند.

بدين ترتيب، روش هاي جديدي براي برخورد با مشكلاتتان بخصوص با بازنويسي روايت رابطه تان، پيدا خواهيد كرد.

تست شخصيت شناسي عشق

۳٫ درمان زوجين با محوريت درمان عاطفي | مشاوره ازدواج آنلاين

درمان عاطفي در زوج درماني، براي اولين بار توسط دكتر سوزان جانسون مطرح شد.

اين نوع از مشاوره ازدواج براي اولين بار براي زوج ها بكار رفت اما بعدها ثابت شد كه براي مشاوره خانواده نيز مفيد مي باشد. روش دكتر جانسون در سراسر دنيا در بيمارستان ها، كلينيك ها، مراكز خصوصي و مراكز آموزشي بكار مي رود.

هرچند درمان با محوريت عاطفه در اغلب موارد مفيد است، با اين حال، اگر افسردگي مشكوك ناشي از ناآرامي هاي مربوط به رابطه باشد، بايد به ويژه اين درمان را مدنظر قرار داد. معمولا به عنوان يك رويكرد كوتاه مدت، درمان با محوريت عاطفه سه هدف عمده دارد:

شناخت  پاسخ هاي احساسي مهم را تقويت كرده و گسترش مي دهد.

به دنبال تضمين يك پيوند محكم بين شما و فرد مقابلتان است. درمان در طول تعاملات موقعيت هرشريك جنسي را تغيير مي دهد و تعاملات مفيد و جديدي را در مشاركت شما ايجاد ميكند.

اثبات شده كه در درمان با محوريت عاطفي، در بيش از ۷۰ تا ۷۵ درصد موارد، روابط از وضعيت مساله دار به وضعيت بازيابي رسيده اند.

۴٫ روانشناسي مثبت انديشي در مشاوره ازدواج

روانشناسي مثبت بر احساسات، مهارت هاي فردي و توانايي هاي سازنده تاكيد دارد تا اين مفهوم را تقويت كند كه شادي ناشي از عوامل مختلف مغزي و احساسي است.

روانشناسي مثبت به شما كمك مي كند تا لحظات شاد را به محض اينكه رخ مي دهند تشخيص دهيد نه زماني كه آن لحظات گذشته اند و ديد پس نگرانه داريد.

طي اين نوع از درمان، شما ياد مي گيريد تا بر احساسات مثبت متمركز شويد و در لحظه و حال حاضر زندگي كنيد. بسياري از زوج ها روانشناسي مثبت را مفرح و رهايي بخش مي بينند.

متخصصان معتقدند ادراك شادي را از حادثه اي به حادثه ديگر ديكته مي كند. برخي از افراد احساسات خود را حين بروز تشخيص نمي دهند اما بعد از گذشت زماني از آن حادثه كه منجر به بروز احساس شده است، آن را به وضوح تشخيص مي دهند.

در اين تكنيك از هشدارها استفاده مي شود. درمانگر به مراجعان هشدار مي دهد تا به آنها يادآوري كند كه تجاربي را كه در حال حاضر دارند ركورد كنند. اين تمرين به شما ياد مي دهد تا از لحظاتي كه به تجربه در مي آيند، لذت ببريد.

منبع : مشاوره ازدواج