سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰۳

آيا با تلاش مي توان ازدواج موفقي داشت؟

 

آيا با تلاش مي توان ازدواج موفقي داشت؟ برخي جواب مي دهند آري با تلاش كردن هر چيزي ممكن است. اما اينگونه نيست. رابطه نياز به تلاش و نگداري دارد در صورتيكه يك رابطه منطقي و درست باشد و هر ازدواجي را نمي توان گونه قضاوت كرد. پس بايد چكار كرد؟

ازدواج موفق با تلاش

هميشه به ما گفته مي شود كه چيزهاي خوب و ارزشمند با تلاش زياد به دست مي آيند و چيزهايي كه راحت به دست مي آيند از اهميت زيادي برخوردار نيستند.

گسترش اين عقيده مي تواند صدمات زيادي به همراه داشته باشد و ممكن است به فردي كه در يك رابطه غلط قرار دارد اين اميد را بدهد كه با تلاش همه چيز درست مي شود.

آيا ازدواج متفاوت است؟ آيا براي يك رابطه درست بايد بجنگيد و تلاش كنيد؟ آيا ازدواج كار دشواري است؟

اگر كار و تلاش به اين معني باشد كه نيازهاي ديگري را اولويت قرار دهيد، هميشه مراقب رفتار خود باشيد، عادات خود را مدام بخاطر همسرتان عوض كنيد و كاري نكنيد كه همسرتان آن را توهين بداند، بهتر است اين تلاش را رها كنيد.

ازدواج از دو نفر با شخصيت و خانواده هاي متفاوت تشكيل مي شود و نيازمند سازگاري است. در ازدواج شاد و موفق زن و شوهر در زندگي هم سهيم هستند و كسي زندگي ديگري را مديريت نمي كند. از اين رو اين باور كه ازدواج خوب به مقداري تلاش نياز دارد درست است اما اين تلاش نبايد به سخت كوشي يك طرفه تبديل شود.

آيا با تلاش مي توان ازدواج موفقي داشت؟

براي تفهيم اين موضوع مثال زير را مطالعه كنيد.

احساس عاشقانه بين كامران و سارا در مدت كمي باعث ازدواج آن ها شد و پس از گذشت زمان كمي از ازدواج آن ها مشكلاتشان شروع شد. كامران عاشق كوهنوردي بود در حالي كه سارا از كوهنوردي متنفر بود. از طرفي ديگر سارا عاشق بيرون رفتن و معاشرت با زوج هاي ديگر بود ولي كامران از اين كار متنفر بود.

 تفاوت هاي آن ها به قدري زياد شد كه پس از شش ماه بيش تر وقت ها درگير تنش و درگيري بودند البته مانند هر زوجي لحظات شادي و خوشي را نيز تجربه مي كردند اما به ندرت. آن ها پس از يك سال بچه دار شدند ولي زندگي آن ها روز به روز پرتنش تر مي شد و در مورد طلاق به توافق رسيده بودند. 

آن ها حتي در حضور بقيه هم دعوا مي كردند. اما پيش از گرفتن وكيل تصميم گرفتند از كمك يك مشاور خانواده هم استفاده كنند براي همين پيش من آمدند.

متخصص مشاوره خانواده "مركز مشاوره ستاره" جلسات جداگانه و مشترك زيادي براي آن ها ترتيب دادم و بر روي مشكلات و دغدغه هاي شخصي و مشتركشان متمركز شدم. 

در طول جلسات بر اهميت روشن صحبت كردن و اجتناب از پنهان كردن موضوعات تاكيد كردم. پس از مدتي سارا ليستي از قوانين زير را بر روي يخچال خانه شان وصل كرد.

قوانين سارا براي ازدواج موفق

  1. صادق و رو راست باشيم.
  2. به جاي شروع كردن جملات با «تو هميشه...» از جمله « من احساس مي كنم..» يا «اين كار تو باعث مي شود كه من...» استفاده كنيم.
  3. ذهن خواني نكنيم. يعني فكرهاي يكديگر را حدس نزنيم.
  4. از برچسب هاي خوب و بد استفاده نكنيم و به دنبال بهبود رابطه باشيم.
  5. هرگز از شخص انتقاد نكنيم و تنها از جنبه اي از شخصيت او انتقاد كنيم.
  6. همان طور كه احساسات تو مهم هستند، احساسات من هم مهم است.
  7. از جمله «تو هميشه اين كار را انجام مي دهي» استفاده نكنيم و به جاي آننوع رفتار را به طور مشخص مطرح كنيم.

سارا و كامران نسخه هاي مختلفي از اين قانون تهيه كردند و در نقاط مختلف قرار دادند.

پس از چهار ماه درمان، زندگي مشترك سارا و كامران به شرايط مناسبي رسيد و ديگر بحث و تنش نداشتند. سارا در جلسات بيان مي كرد كه آن ها ياد گرفته اند كه بدون دعوا و بحث با يكديگر صحبت كنند و هيچ وقت رابطه انقدر خوبي با يكديگر نداشته اند.

ولي در ادامه حرف هاي آن ها متوجه شدم كه از كنترل رابطه خسته شده اند. 

آن ها براي مدت طولاني تنش را تحمل كرده و پس از آن مدام در حال كنترل رفتار خود بودند، اين تجربه آن ها را خسته و زده كرده بود پس از صحبت اندكي به آن ها گفتم كه اكنون براي طلاق توافقي آماده هستند.

منبع : آيا با تلاش مي توان ازدواج موفقي داشت؟

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.