سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰۳

بهترين راه هاي درمان افسردگي جوانان و كمك به جوان افسرده

 

 

ممكن است والدين افراد افسرده احساس كنند كه نمي توانند به فرزند خود كمك كنند و اوضاع او را بهبود ببخشند. افسردگي مي تواند حتي والدين را هم به سمت افسردگي بكشاند.

در اين مقاله چند نكته كه به بهبود حال جوانان و فرزندان افسرده كمك مي كند ذكر شده است.

بهترين راه درمان افسردگي جوانان

در اين شرايط ممكن است والدين نسبت به افسردگي فرزند خود شك داشته باشند، بنابراين بهترين كار كمك گرفتن از مشاور است. مشاور بهترين راه براي درمان فرزند شما را انتخاب مي كند و ممكن است جلسات خانواده درماني را نيز تنظيم كند.

 

كمك خانواده به فرد افسرده

والدين معمولا نگران طلاق هستند در حالي كه دعوا، مصرف الكل و درگيري هاي شديد تاثير بد و مخرب تري بر روحيه فرزند آن ها دارد. شايد پدر و مادر بتوانند در چنين محيطي زندگي كنند ولي فرزندان نبايد تاوان اشتباهات آن ها را پس دهند.

ممكن است والدين وقتي نداشته باشند كه با فرزند خود بگذرانند، اما بايد سعي كنند كه با فرزندان خود رابطه نزديك تري برقرار كنند.

نحوه برخورد با فرزند افسرده

سعي كنيد هنگامي با فرزند خود در مورد افسردگي صحبت كنيد كه خانه در آرامش قرار داشته باشد، از فرزند خود نپرسيد كه چه احساسي دارد زيرا ممكن است جواب بدهد خوب است و از حرف ديگري اجتناب كند. هيچ وقت در مورد اين كه چرا در اتاقش مي ماند يا اين كه چرا تنهايي را دوست دارد با او بحث نكنيد.

نوجوان ها به ندرت مي توانند احساسات خود را به درستي بروز دهند اما اگر آرام باشيد بالاخره مي توانيد با آن ها ارتباط برقرار كنيد. شايد نوجوان شما پرخاشگر باشد ولي واقعا به كمك شما نياز دارد.

درمان افسردگي جوانان در خانه

درمان افسردگي به شدت افسردگي بستگي داشته و همه به دارو درماني نياز ندارند، تنها با حرف زدن در مورد احساساتشان ممكن است روند درمان طي شود اما تشخيص اين موضوع به عهده متخصص است.

حرف زدن در مورد احساسات در پسران سخت تر از دختران است بنابراين نمي توان يك درمان مشخص براي تمام افراد مشخص كرد اما مي توان رويكردهاي درماني موثر را بررسي كرد.

رابطه جوان افسرده با درمانگر

رابطه اي كه فرد تحت درمان با درمانگر خود به وجود مي آورد مهم تر از شيوه درمان است. 

تمام روش هاي درماني نيازمند جلسات مكرر و منظم هستند و كيفيت اين جلسات از اهميت زيادي برخوردار است. 

روان درماني به بررسي مشكلات زندگي فرد مي پردازد و به جوان كمك مي كند تا استرس و افسردگي خود را كاهش دهد و راهي براي كنترل احساسات خود پيدا كند.

ميزان پيشرفت فرد بايد به طور مدوام بررسي شود. درمانگر مجاز نيست كه هيچ يك از رازهاي جوان را افشا كند مگر اين كه جوان قصد خودكشي يا رفتارهاي پرخطر را داشته باشد و شما به عنوان پدر و مادر بايد آگاه باشيد كه رابطه بين فرزند شما و مشاور او يك رابطه كاملا خصوصي است.

انواع درمان افسردگي جوانان

درمان شناختي رفتاري

اين نوع درمان براي جوانان بسيار موثر است. در اين روش جلسات هفته اي يك يا دوبار ( بستگي به نظر درمانگر دارد) برگذار مي شوند، در اين روش درمانگر به جوان كمك مي كند تا آسيب هاي افسردگي را بر زندگي خود احساس كند تا بتواند از رويكردهاي جديد استفاده كند، جوان ها نيز معمولا از اين روش استقبال مي كنند. در اين شرايط جوان كم كم ديد مثبتي نسبت به اطراف خود پيدا مي كند. 

درمانگر ممكن است اهداف كوتاهي براي فرد مشخص كند و جوان را به سمت تحقق اين اهداف تشويق كند.

 

خانواده درماني

در اين روش درمانگر به حضور پدر و مادر حتي گاهي خواهران و برادران نيز نياز دارد.

خانواده درماني به تحكيم و بررسي روابط خانوادگي مي پردازد، در اين روش اعضاي خانواده به مرور مي آموزند كه رابطه بهتري با يكديگر برقرار كنند و درك بهتري از احساسات يكديگر پيدا مي كنند. 

معمولا بسياري از افراد علاقه اي به حضور در جلسات خانواده درماني ندارند زيرا احساس مي كنند كه انگشت اتهام قرار است به سمت آن ها گرفته شود يا بحث و درگيري شكل مي گيرد ولي در طول اين جلسات درمانگر جو را بسيار آرام نگه مي دارد.

جلسات خانواده درماني در شرايطي كه خانواده باعث وخيم شدن افسردگي جوان يا نوجوان مي شوند تجويز مي گردد. 

 

دارو درماني

دارو درماني براي درمان افسردگي متوسط و شديد استفاده مي شود و معمولا در كنار آن از روان درماني يا خانواده درماني نيز استفاده مي شود.

دارو درماني ممكن است در ذهن برخي از افراد ترسناك باشد و فكر كنند كه تا آخر زندگي بايد از اين دارو ها استفاده كنند. اما به اين صورت نيست داروي ضد افسردگي حداكثر براي شش ماه تجويز مي شود.

مصرف دارو ضد افسردگي معمولا در همان چند هفته اول نتيجه بخش است اما با قطع دارو دوباره فرد به شرايط اوليه باز مي گردد براي همين دارو بايد به مدتي كه دكتر روانپزشك تجويز مي كند ادامه يابد و به هيچ عنوان خود فرد نبايد تغييري در دوز دارو به وجود بياورد.

نوجوان و جوانان افسرده نمي توانند در دوره هاي روان درماني عملكرد مناسبي داشته باشند، زيرا احساس پوچي و سردرگمي كامل دارند، اما با كمك قرص كم كم احساس بهتري پيدا مي كنند و در گفت و گوها شركت مي كنند. 

داروهاي ضد افسردگي حكم معجزه را ندارند ولي به مرور به بهبود حال جوان كمك مي كنند، حتما از دكتر در مورد عوارض جانبي دارو بپرسيد و در مورد آن اطلاعات كامل را به دست بياوريد.

منبع : بهترين راه هاي درمان افسردگي جوانان و كمك به جوان افسرده

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.