چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰۳

فوايد و معايب اصلي ازدواج دانشجويي كه بايد بدانيد

 

ازدواج دانشجويي دغدغه بسياري از افراد مي باشد، در اين مقاله به فوايد و معايب ازدواج در زمان دانشجويي پرداخته شده است كه به شما كمك مي كند در انتها مقاله تصميم بگيريد آيا ازدواج دانشجويي انتخاب مناسبي براي شما است يا خير.

سپيده و شايان دانشجوي ترم 6 دوره كارشناسي رشته مهندسي عمران هستند. در واقع آن ها همكلاسي هستند و به مدت 2 سال است كه با يكديگر وارد ارتباط شده اند. ارتباط آن ها بسيار عميق است گويي سال ها همديگر را مي شناسند. سپيده مي گويد هربار شايان را مي بينم انگار قند در دل من آب مي شود، نمي توانم جلوي احساساتم را بگيرم. فكر اينكه يك روز او در زندگي ام نباشد مرا كلافه مي كند. او مي گويد نسبت به احساسات شايان نيز، نسبت به خودم مطمئنم و گاهي فكر مي كنم او حاضر است جانش را براي من بدهد. او مي گويد هر زمان كه كنار شايان است در دلش بارها خدا را شكر مي كند كه شايان را سر راهش قرار داده است اما در كنار تمام اين احساسات قشنگ يك چيز ذهن سپيده را به هم ريخته است، آن هم ترس از مخالفت خانواده اش است. او مي گويد من و شايان هر دو تازه اول راه هستيم، من مي دانم كه شايان در حال حاضر شغلي ندارد و در نتيجه پس انداز مالي هم ندارد، از همه مهمتر اينكه شايان به خدمت سربازي نرفته است و اين موارد مي توانند مانع بزرگي براي ازدواج ما باشند. من از مطرح كردن علاقه ام به شايان مي ترسم از طرفي مي دانم كه اگر شايان را نداشته باشم زندگي برايم معنايي نخواهد داشت! او به مشاور مراجعه كرده است و در حال بيان نگراني ها و احساساتش به مشاور است به اين اميد كه مشاور راهي را مقابل او بگذارد.

هدف از شرح داستان بالا اين بود كه مقدمه اي را از رابطه دانشجويي براي شما شرح داده باشيم. در اين داستان تا حدودي مي توانيم به مزايا و معايب ازدواج در دوران دانشجويي پي ببريم اما در ادامه سعي مي كنيم مفصل در مورد آن توضيح دهيم:

مزاياي ازدواج در دوران دانشجويي

  • سنخيت داشتن فرهنگي و تحصيلي

يكي از مهمترين ملاك هاي ازدواج اين است كه دختر و پسر مي توانند از نظر اجتماعي، فرهنگي و تحصيلي با يكديگر سنخيت داشته باشند و دنياي يكديگر را به خوبي درك مي كنند، اگر چه نمي توان گفت كه در صورت ازدواج با هم دانشگاهي خود صد در صد چنين معياري برآورده مي شود ولي احتمال آن بسيار بالا است. دختر و پسر هر دو در يك محيط فرهنگي مشترك قرار دارند و به همين دليل مي توان گفت خط مشي فكري مشتركي خواهند داشت و بهتر مي توانند حرف هم ديگر را بفهمند. مشكل در عدم سنخيت تحصيلي و فرهنگي يكي از مواردي است كه در ازدواج دانشجويي كاهش مي يابد، البته اين به اين شرط است كه دختر و پسر از نظر محل زندگي با يكديگر فاصله زيادي نداشته باشند و هردو از يك فرهنگ باشند.

  • درك متقابل از مزاياي ازدواج دانشجويي

از آنجا كه معمولا دانشجويان شرايط يكساني را تجربه مي كنند و همگي باهم دوران مشتركي را مي گذرانند، بنابراين دغدغه ها و اهداف مشتركي خواهند داشت و مشكلات مشتركي را تجربه مي كنند بنابراين همين امر مي تواند باعث شود كه زن و شوهري كه هر دو دانشجو هستند بهتر بتوانند همديگر را درك كنند و در نتيجه اين درك متقابل بهتر يكديگر را همراهي كنند.

ازدواج در دوران دانشجويي

  • مزاياي ازدواج دانشجويي: هم مسير بودن

كساني كه دانشجو هستند هنوز مسير خود را به طور كامل طي نكرده اند و طبيعتا مسير پرچالش و گاه دشواري را پيش رو دارند كه گاهي اگر يك همراه در كنار انسان باشد كه با خود فرد هم مسير باشد راه هموارتر خواهد شد و زن و شوهر راحت تر مي توانند به سمت اهدافشان حركت كنند.

  • انتظارات پايين تر

طبيعتا يك دانشجو به سبب مشغله درسي كه دارد نمي تواند درآمد خيلي زيادي داشته باشد و معمولا كسي كه تصميم به ازدواج با يك فرد دانشجو مي گيرد با علم به اين شرايط چنين انتخابي مي كند. به همين دليل معمولا انتظارات از يك دانشجو پايين تر است و طبيعتا پروسه ازدواج آسان تر خواهد بود.

  • تجربه احساسات عميق عاطفي

همانطور كه در داستان سپيده و شايان خوانديم روابط عاطفي دوران دانشجويي مي تواند سرشار از احساس عشق و دوست داشتن باشد. به اين دليل كه دختر و پسر در اين فضا مكررا يكديگر را ملاقات مي كنند و به سبب اين ملاقات ها عشق و علاقه بين آن ها بيشتر مي شود.

  • كسب شناخت عميق تر در ازدواج دانشجويي

از آنجا كه دختر و پسر بيشتر در اين فضا امكان ملاقات دارند و از آنجا پس از مدتي در دانشگاه بيشتر هم دانشگاهي ها همديگر را مي شناسند و كسب اطلاعات از طريق دوستان مشترك راحت است مي توان به كسب شاخت بيشتر و مطلوب تر نسبت به فرد مقابل اميدوارتر بود و همين امر مي تواند تضميني براي انتخابي مطمئن تر باشد.

معايب ازدواج دانشجويي

  • معايب ازدواج دانشجويي: مشكلات ثبات شغلي

همانطور كه در داستان شرح داده شده بود يكي از مشكلات اصلي سپيده و شايان مشكل ثبات شغلي شايان بود. با توجه به اينكه شايان نيز به مانند سپيده دانشجو است كاملا طبيعي است كه شغل ثابتي نداشته باشد و همين مسئله مي تواند مشكل ساز باشد و بيشتر از همه مخالفت خانواده ها را برانگيزد به اين دليل كه هرچقدر هم كه دختر براي خانواده اش توضيح دهد كه قصد دارد با فرد مورد علاقه اش يك مسير مشترك را طي كند و به كمك همراهي يكديگر به موفقيت برسند بازهم با توجه به فرهنگ فعلي جامعه كه مرد را مسئول تامين مايحتاج زندگي مي دانند انتخاب چنين فردي نگران كننده است چون اين فرد توانايي تامين مايحتاج زندگي را ندارد و قطعا مشكلات اقتصادي در انتظار هر دوي اين افراد است.

  • اشكال در مديريت و ايجاد تعادل بين اهداف تحصيلي و اهداف زندگي زناشويي

در هر حال زندگي زناشويي مسئوليت ها و چالش هاي مخصوص به خود را دارد و فردي كه ازدواج مي كند بخشي از تمركزش صرف زندگي زناشويي اش مي شود و همين امر علي الخصوص در سالهاي اوليه ازدواج مي تواند سبب افت تحصيلي شود يا اگر زن و مرد در دنبال كردن اهداف تحصيلي شان بسيار مصمم و جدي باشند ممكن است در سال هاي اوليه زندگي شان به اين دليل كه تمام تمركزشان روي درس است نتوانند از زندگي مشترك خود لذت كافي را ببرند. بنابراين اگر توانايي مديريت بين اهداف درسي و رابطه زناشويي نباشد يكي از اين دو ناديده گرفته مي شود و تحت تاثير اين ناديده گرفتن ها ممكن است كه يكي از آن ها ضربه وارد شود.

  • مخالفت خانواده ها به دليل زير پا گذاشتن سنت ها

همانطور كه مي دانيم هنوز هم بسياري از خانواده ها به سنت ها اهميت زيادي مي دهند و معتقدند كه خودشان بايد در انتخاب همسر براي فرزندشان نقش داشته باشند و همين امر باعث مي شود كه برخي از خانواده آشنا شدن دختر و پسر در دانشگاه و انتخاب يكديگر به عنوان همسر را نوعي بي احترامي به خود بدانند، بنابراين امكان مواجه شدن با مخالفت خانواده در اين نوع ازدواج ها زياد است.

  • معايب ازدواج دانشجويي: مشكلات اختلافات قومي و فرهنگ خانوادگي

در يك دانشگاه افراد مختلفي مشغول به تحصيل هستند كه اين افراد ممكن است از نظر محل زندگي فرسنگ ها با هم فاصله داشته باشند. يكي از مشكلاتي كه دانشجويان با آن روبرو هستند اين است كه گاهي عاشق و دلباخته فردي مي شوند كه از يك فرهنگ و قوميت كاملا متفاوت است و همين تفاوت فرهنگي و قومي مي تواند مشكلات زيادي را در پي داشته باشد.

  • مشكلات سربازي براي پسر از معايب ازدواج دانشجويي

مي توان به جرات گفت كه حدود 90 درصد پسران يا شايد هم بيشتر قبل از دوران دانشجويي خود به سربازي نرفته اند و اكثر قريب به اتفاق آن ها بعد از دوران دانشجويي شان دوران خدمت سربازي خود را مي گذرانند. در اين بين متاسفانه برخي از خانواده به شدت روي اين موضوع تاكيد دارند و ممكن است حتي در صورت عدم مشكلات اقتصادي و ديگر مشكلات، به مسئله سربازي پسر گير دهند و به همين دليل مانع ازدواج فرزندانشان شوند.

  • پايين بودن سن و عدم پختگي رواني

مسئله پايين بودن سن بيشتر در مورد دانشجويان دوره كارشناسي صدق مي كند. اكثر افرادي كه در دوره كارشناسي مشغول به تحصيل هستند بين سنين 18 تا 22 سالگي به سر مي برند. يكي از مشكلات اين دوران اين است كه معمولا دختر و پسر، علي الخصوص پسر، در اين سن هنوز به بلوغ فكري و عاطفي نرسيده اند و همين امر مي تواند مشكلات مخصوص به خود را در پي داشته باشد كه يكي از اين مشكلات مي تواند عدم توان مديريت مسائل مربوط به زندگي و همچنين تصميم گيري هاي هيجاني و احساسي باشد. بديهي است كه در دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري اين مشكلات بسيار كمتر به چشم مي خورد مگر اينكه فرد از نظر عاطفي و رواني دچار بلوغ ديررس باشد.

  • وابستگي عاطفي شديد

تجربه احساس عشق و دلدادگي بسيار مي تواند جذاب باشد اما متاسفانه در برخي از ارتباطات احساس وابستگي با دلبستگي اشتباه گرفته مي شود. در برخي از موارد دختر و پسر به اين دليل كه زياد يكديگر را ملاقات مي كنند و طول مدت رابطه شان زياد است ممكن است به شدت به يكديگر وابسته شوند و همين امر سبب شود كه به اشتباه احساس كنند كه عاشق يكديگر هستند و چشم بر روي موارد بسيار مهم و مشكل آفرين ببندند و همين امر سبب انتخاب اشتباهي شود.

منبع : فوايد و معايب اصلي ازدواج دانشجويي كه بايد بدانيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.