سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰۳

وابستگي به والدين در بزرگسالي، راهكارهاي فوري براي كاهش وابستگي بزرگسالان

 

وابستگي به والدين در بزرگسالي، راهكارهايي براي كاهش وابستگي بزرگسالان

وابستگي به والدين در بزرگسالي از جمله موانعي مي باشد كه باعث مي شود شما به رشد شخصيتي كاملي نرسيد و نتوانيد وظايفي كه مرتبط با سن شما مي باشد را به درستي انجام دهيد. اين وضعيت وابستگي زماني كه شما ازدواج مي كنيد و تشكيل خانواده مي دهيد بيشتر خودش را نشان مي دهد و باعث نارضايتي همسر و ديگر اعضاي خانواده مي شود زيرا براي گرفتن هر تصميمي شما به والدين خود وابسته هستيد و با وجود آن كه از نظر فيزيكي از پدر و مادر خود فاصله گرفته ايد اما از نظر رواني همچنان به والدينتان وابسته هستيد و مستقل نشده ايد.

البته راهكارهايي براي كاهش وابستگي در دوران بزرگسالي وجود دارد كه در ادامه اين مقاله به بررسي آن ها مي پردازيم.

وابستگي به والدين در بزرگسالي چه علائمي دارد؟

در بسياري از موارد افرادي كه در بزرگسالي به والدين خود وابسته هستند بينش چنداني نسبت به رفتار خود ندارند و زياد وابستگي را حس نمي كنند، اين افراد معمولا از طرف اطرافيان به خصوص همسرشان بازخوردهاي منفي دريافت مي كنند و در آن هنگام متوجه مي شوند كه در نوع ارتباطشان با پدر و مادر اشكالاتي دارند اما نمي دانند كه چطور بايد اوضاع را بهبود بخشند.

پرسش ها

براي اين كه بتوانيد ميزان استقلال و وابستگي شخصيت بزرگسال سالم خود را مورد سنجش قرار دهيد بايد با دقت بيشتري به رفتار هاي خود را مورد سنجش قرار دهيد و تلاش كنيد به پرسش هاي زير به طور صادقانه پاسخ دهيد.

  • آيا در طول روز چندين بار با والدين خود تماس مي گيريد؟
  • آيا براي انجام هر كار كوچكي به پدر و مادر خود متوسل مي شويد؟
  • آيا براي گرفتن تصميمات روزمره خود نياز به مشورت با والدين داريد و احساس نياز مي كنيد؟
  • آيا از نظر مالي هنوز مستقل نشده ايد؟
  • آيا روابط بدون حد و مرزي با والدين خود داريد و والدين تان در حريم شخصي زندگي تان مداخله مي كنند؟
  • آيا هنگامي كه به پدر و مادر خود دسترسي نداريد و از آن ها دور هستيد احساس استرس و اضطراب مي كنيد و عملكردتان تحت تاثير قرار مي گيرد؟

در صورتي كه به سوال هاي بالا پاسخ داديد و بيشتر سوالات پاسخ هاي مثبتي داشتند، در اين هنگام شما وابستگي مخربي ميان شما و والدينتان وجود دارد و اگر شدت اين رفتار ها در شما بسيار زياد باشد به طور كه در روابط عاطفي خود احساس وابستگي زيادي به طرف مقابلتان داريد و بدون فرد مقابل نمي توانيد كارايي خود را حفظ كنيد در اين حالت ممكن است شما دچار شخصيت وابسته شده باشيد كه در اين مورد بايد از يك روانشناس كمك بگيريد و براي ارزيابي دقيق تر اقداماتي را انجام دهيد.

راهكارهايي براي كاهش وابستگي به والدين در بزرگسالي

در صورتي كه وابستگي شما به والدين شدت بسيار زيادي نداشته باشد و به صورت اختلال در نيامده باشد در اين صورت مي توانيد از راهكارهاي روانشناسي كمك بگيريد تا ميزان اين وابستگي را كاهش دهيد و در صورتي كه حس مي كنيد اين راهكارها مفيد نمي باشد و شرايط شما را بهبود نمي بخشد بايد از رواشناس كمك بگيريد تا بتوانيد به بررسي كامل و دقيق مشكل خود بپردازيد و آن را حل كنيد، ما در ادامه اين مقاله به چند راهكار عمومي اشاره كرده ايم كه زمينه كاهش وابستگي به والدين را در بزرگسالي كاهش مي دهد.

  1. كمي به خود فضا بدهيد

در ابتدا بايد بتوانيد فرق بين رابطه سالم همراه با دلبستگي ايمن را از وابستگي مخرب تشخيص دهيد، در صورتي كه احساس كرديد كه عواطف شما نسبت به والدين در عملكرد روزانه تان تاثير منفي مي گذارد و اوضاع به گونه اي پيش مي رود كه شما بدون آن ها كمتر مي توانيد اوضاع را مديريت كنيد در اين هنگام لازم است كه در اولين قدم به خودتان فضا بدهيد و براي اين كه به استقلال برسيد كمي فاصله گرفتن را تمرين كنيد.

به اين منظور به طور مثال تلاش كنيد تا تماس هاي خود را در طول روز كاهش دهيد و گاهي اوقات مشكلات خود را به صورت تنهايي حل و فصل نماييد. احتمال دارد در ابتدا اين امر براي شما دشوار باشد اما اگر از قدم هاي ساده شروع كنيد راحت تر و آسان تر پيش برويد در اين صورت كارهاي مهم تري را به تنهايي انجام خواهيد داد.

  1. براي كاهش وابستگي به والدين در بزرگسالي استقلال هيجاني را دست كم نگيريد

زماني كه حرف از استقلال و وابستگي مي شود بسياري از افراد مواردي مانند استقلال مالي و جدا زندگي كردن از پدر و مادر را در نظر مي گيرند و كمتر به استقلال هيجاني فكر مي كنند اما آن ها بايد بدانند كه استقلال هيجاني مقدم بر استقلال فيزيكي دارد و حتي مي تواند تسهيل گر آن باشد.

به اين منظور شما بايد احساسات و عواطف خود را در صورت نياز به تنهايي مديريت كنيد و براي اين كه وضعيت رواني با ثباتي داشته باشيد به طور دائم نبايد به پدر و مادرتان وابسته باشيد، اگرچه پدر و مادر مهم ترين منابع ما براي دلگرمي مي باشند اما بايد تلاش كنيد تا مديريت احساسات خود را در دست بگيريد و توانايي مديريت عواطف و احساسات خود را داشته باشيد.

هر موقع كه با احساسات ناراحتي و نااميدي و اضطراب رو به رو شديد سريعا با والدين خود تماس نگيريد و بايد به خودتان فرصت بدهيد تا به تنهايي با هيجانات كنار بياييد و بتواند با تكيه كردن بر مهارت هاي فردي اوضاع و شرايط خود را بهتر كنيد، اين امر به شما كمك خواهد كرد تا بتوانيد با مشكلات مقابله كنيد و زماني كه با مشكلات بزرگ تري رو به رو مي شويد بتوانيد روي پاي خودتان بايستيد و در كنار بلوغ جسماني به بلوغ رواني نيز دست يابيد.

اگر احساس كرديد كه از پس مشكلتان بر نمي آييد و هيجانات و احساسات خود را نمي توانيد كنترل كنيد در اين هنگام مي توانيد به روانشناس مراجعه كنيد و از او كمك بخواهيد.

  1. با افراد مستقل معاشرت كنيد

براي اين كه بتوانيد در مسير استقلال گام برداريد و از وابستگي خود به پدر و مادر بكاهيد در اين صورت لازم است تا يك سيستم پشتيباني مناسب براي خود فراهم كنيد تا اين سيستم شما را تشويق كند و منجر به مستقل شدن شما شود.

براي اين كه مسير استقلال را راحت تر طي كنيد بايد در انتخاب دوستان و اطرافيان خود دقت بيشتري داشته باشيد و با افرادي مشورت كنيد كه شخصيت مستقلي دارند و در اين مسير به شما كمك كنند.

  1. براي آينده برنامه ريزي كنيد

وابستگي به والدين در بزرگسالي باعث مي شود تا از برنامه هاي فردي در زندگي تان عقب بيفتيد و اين وابستگي باعث مي شود تا نسبت به هم سن و سالان خود ديرتر شاغل شويد و يا زندگي مشتركتان را ديرتر آغاز كنيد، در اين صورت بايد زندگي خود را مورد بازنگري قرار دهيد و ببينيد براي سال هاي آينده چه برنامه هايي داريد؟

آيا اهداف مشخصي را دنبال مي كنيد و براي رسيدن به اين اهداف برنامه خاصي را در نظر داريد؟ براي اين كه به استقلال برسيد و مستقل شويد بايد به طور دقيق نقشه راه را بلد باشيد و آگاه باشيد و بدانيد كه در چه مسيري قرار است گام برداريد.

منبع : وابستگي به والدين در بزرگسالي، راهكارهاي فوري براي كاهش وابستگي بزرگسالان

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.